21 medlemmer i Inatsisartut

Af Bo Martinsen, Kandidat til Inatsisartut for Demokraatit

Vi er midt i en valgkamp, hvor 31 af os efterfølgende skal indtage vores pladser i Inatsisartut. Fremadrettet ønsker jeg, at dette tal bliver reduceret til 21. Det vil give en masse positive effekter for landet. Vi er en befolkning på 56.000 og det kan ikke være rigtigt, at der absolut skal være 31 medlemmer. Arbejdsbyrden som Inatsisartutmedlem vil så rigeligt kunne løftes af 21 medlemmer.

Dette vil skabe en årlig besparelse på minimum ti millioner kroner i form af besparelser på vederlag til medlemmerne, besparelser på partitilskuddet og faldende rejse- og opholdsudgifter. De sparede penge kunne bruges langt bedre – eksempelvis til at øge velfærden hos de ældre.

Det kan ikke være rigtigt, at vi politikere år efter år bliver ved med at love nul afgiftsforhøjelser og nul skattestigninger for derefter at komme med en masse valgløfter som ALLE koster en hulens masse millioner og når så regningen skal betales, så tyr man til den hurtige og lette løsning – skattestigning eller nye afgifter.

Jeg er imod afgifter, da dette ikke er andet end en skjult skat. Jeg ser helst at afgifter holdes på et absolut minimum. Lad os som politikere fremstå som gode eksempler og lære at kigge indad før vi henter alle pengene hos den i forvejen økonomisk hårdt ramte befolkning. Jeg vil som folkevalgt stå i spidsen for, at VI – de folkevalgte – skal stå først når regningen skal betales. Vi må og skal finde besparelser i egne rækker i stedet for at gøre, hvad alle partier tidligere har gjort – sende regningen videre til befolkningen.

Hvis du som mig er træt af, at befolkningen bliver de første til at betale politikernes valgløfter og mener, at politikerne og partierne selv bør stå forrest ved besparelser, så husk dette ved stemmeurnen den 6. april.

Jeg stiller mig i spidsen for kampen for dette. Mit navn er Bo Martinsen, og jeg stiller op til Inatsisartut for Demokraatit.